Over ons

Timber Coating Gelderland (afgekort TCG) is op 29 september 2015 opgericht als dochteronderneming van de firma Tulp Bijl Hout en Bouwstoffen Import B.V.

TCG heeft zich hoofdzakelijk gericht op de zakelijke markt voor het spuiten en gronden van hout en plaatmaterialen. Onze klantenkring bestaat inmiddels onder meer uit bouwbedrijven, aannemers en timmerfabrieken die seriematig hun hout en of plaatmateriaal door ons laten gronden of spuiten. Maar ook grote bulkvoorraden platen worden door Timber Coating Gelderland professioneel voorzien van een grondlaag verf.

Timber coating Gelderland beschikt onder meer over een compleet geautomatiseerde lakstraat voor het gronden van plaatmaterialen, en een spuitstraat voor het spuiten van balken, planken en schroten.

De hout en plaatmaterialen worden op elke gewenste kleur gespoten, gegrond of afgelakt. Timber Coating Gelderland maakt hierbij gebruik van watergedragen coatings. En deze kunnen worden toegepast op alle gewenste houtsoorten en plaatmaterialen. Ook randcoatings en randsealers kunnen professioneel worden aangebracht. Timer Coating Gelderland gebruikt uitsluitend verfsystemen, coatings en sealers van gerenomeerde leveranciers.

Door de toepassing van UV-lak grondverfsystemen en watergedragen coatings bij de spuitstraat is Timber Coating Gelderland ook zeer milieubewust. De droogtunnel zorgt tenslotte in een zeer korte tijd voor een perfect eindresultaat.

Ook voor het borstelwerk van houten balken en houten schroten kunt u bij Timber coating Gelderland terecht.

De kwaliteit wordt mede gewaarborgd door het vakbekwame personeel wat al tientallen jaren ervaring heeft met deze werkwijze. Kwaliteit, servicegerichtheid en snelheid staan bij Timber coating Gelderland hoog in het vaandel.